Doorgaan naar artikel

Markt: Ook hogere prijzen groente en fruit in België

Na een aanvankelijk stabiele consumentenprijs voor groente en fruit in België, stijgen de prijzen in februari met circa 5%.

Groenten en fruit werden in februari circa 5% duurder in België. Zowel verse groenten als fruit maken daarmee een gelijke beweging omhoog.

Zo volgen de Belgische winkels de prijsontwikkeling die in andere landen al eerder zichtbaar was. In Nederland, Duitsland en Engeland had de grafieklijn voor consumptieprijzen al de weg omhoog gevonden in december en januari. In België bleef in die maanden de prijs voor groenten en fruit nog relatief stabiel.

Door de prijsbeweging komen Belgische klanten nu ook in aanraking met de hogere prijzen voor met name glasgroente. Het is het gevolg van de gascrisis. Deze hogere prijzen worden nog enigszins gecompenseerd door zeer matige vollegrondgroenteprijzen, maar opgeteld is er toch die prijsstijging van 5%.

Prijs diepvriesgroente stijgt sneller

De prijs van diepvriesgroente was in januari al ruim 3% gestegen. In februari ging er nog 2% bovenop. Daarmee is de prijsstijging van deze voorraadproducten ook ingezet. Of dit parallel loopt aan de contractbesprekingen voor industriegroenten is niet duidelijk. De fabrikanten moeten meer kosten maken om de vriesstand van het product.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin