Doorgaan naar artikel

Markt: Italiaanse venkel zit nog in de weg

Er is sinds vorige week volop Nederlandse venkel beschikbaar, maar de handel wacht nog af.

De nog voorradige Italiaanse venkel in de handelskanalen zit de Nederlandse duidelijk in de weg. De prijzen voor de eerste partijen liggen op een niveau van rond € 1 per kilo en dat is goed, maar de markt moet zich nog settelen. Op ZON fruit & vegetables wordt sinds 17 mei venkel voor de klok verkocht. In de eerste 10 dagen lag het niveau tussen € 2 en € 2,40 per kilo. Op 28 mei werd de grens van € 2 weer naar beneden toe gepasseerd om verder te zakken naar 97 cent op 30 mei voor de sortering Venkel 100.

Vertekend beeld door klein aanbod

Volgens een kenner van de venkelmarkt zijn deze prijzen het gevolg van een klein aanbod, waar kennelijk een specifiek deel van de handel wel geld voor wil betalen. Deze prijsvorming geeft daarmee een wat vertekend beeld van de werkelijke marktsituatie, want de meer grootschalige handel moet nog op gang komen.

BelOrta

Op BelOrta zien we een sterk wisselende prijsvorming. De grafiek laat een soort van jojo-effect zien, met prijzen tussen 54 en 85 cent tussen 2 en 25 mei. Bij BelOrta gaat het om stuksprijzen! Op 28 mei zakte de prijs naar 48 cent voor de sortering Venkel X10. De fijnere sortering X8 zat op 28 mei op 70 cent en X6 op 84 cent.

The Greenery

Bij The Greenery is, net als bij ZON, sprake van een klein maar wel toenemend aanbod. Deze week werd de sortering venkel 80 dagelijks geveild met aflopende prijzen van € 2,10 aan het begin van de week naar € 1,40 per kilo op woensdag 30 mei.

Maak zelf prijsvergelijkingen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin