Doorgaan naar artikel

Markt: Hogere prijs voor prei door coronaperikelen

Tot en met vrijdag de dertiende was de prijs voor prei in mineur. Sinds afgelopen maandag 17 maart is er sprake van een sterk stijgende prijs als gevolg van de niet te stuiten hamsterwoede van de consument.

Sinds 4 maart lag de prijs bij REO veiling voor de sortering FLMW rond 30 cent per kilo. Vrijdag 13 maart was dat 33 cent en op maandag ging het ineens richting 60 cent, bijna een verdubbeling. Dat de prijsstijging door zou zetten, was toen nog niet de verwachting, maar het gebeurde wel.

Lees verder onder de grafiek.

Geen uitgelaten stemming

Woensdag 18 maart werd met 94 cent bijna de euro aangetikt en op donderdag 19 maart werd die grens met € 1,16 doorbroken. Op zich een mooie opleving, maar het is wel voor het eerst sinds half januari dat prijzen van boven 40 cent bereikt worden. Er heerst dus zeker geen uitgelaten stemming, de verwachting is wel dat het huidige prijsniveau zich voorlopig zal handhaven.

ZON fruit & vegetables en The Greenery

Bij ZON fruit & vegetables werden vorige week voor de sortering Lang Wit prijzen van rond 50 cent per kilo betaald en bij The Greenery van rond 40 cent. Afgelopen maandag was dat 52 en 45 cent en dinsdag 59 en 54 cent. Aan deze voorzichtige prijsstijging kwam vervolgens een einde, want vervolgens liep bij ZON de prijs op naar 88 cent op woensdag en € 1,28 op donderdag.

Prognose: aanhoudend goede vraag en prijs.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin