Doorgaan naar artikel

Markt: Hogere prijs glasgroente in week 26 is uitschieter

Foto: Groenten & Fruit premium

Foto: Groenten & Fruit

De afgelopen weekprijzen voor de grote glasgroenteproducten waren fors hoger dan normaal.

Dat blijkt uit een vergelijking van Belgische uitbetaalprijzen in week 26. Met kiloprijzen voor trostomaat van € 0,75 ligt die veel hoger dan voorgaande jaren toen prijzen varieerden tussen € 0,32 en € 0,44. Voor komkommer hetzelfde beeld: De prijs vorige week (€ 0,42) stijgt uit boven de prijsrange sinds 2015 van € 0,17 tot € 0,32 per stuk. Voor paprika (rood) zijn de verschillen nog groter. Met een kiloprijs van € 2,92 wordt het normale niveau (tussen € 0,87 en € 1,89) ver overstegen.

Voor tomaat en komkommer is de hoge prijs in week 26 incidenteel. De komkommerprijs knalde omhoog in week 26 na twee buitengewoon magere weken met middenprijzen van € 0,11. Ook dat lage niveau was niet eerder voorgekomen. Voor tomaat was de hogere prijs in week 26 ook een afsluiting van een zwakkere periode.

Voor alle hierboven genoemde producten is de prijs in week 27 weer iets lager. Voor komkommer ligt de prijs voor veertigers nog net boven de € 0,30. Voor trostomaten is dat circa € 0,50 en de paprikaprijzen zijn nu meer dan een euro lager op circa € 1,30. Dat blijkt uit dagprijsoverzichten in binnen- en buitenland.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin