Doorgaan naar artikel

Harvest House neemt handelsbedrijf Zijtwende over

Zijtwende is een middelgroot handelsbedrijf, met paprika als een van de belangrijke groenten in het assortiment. Het gaat verder als dochterbedrijf in Harvest House.  - Foto: Canva/nuttakit

Zijtwende is een middelgroot handelsbedrijf, met paprika als een van de belangrijke groenten in het assortiment. Het gaat verder als dochterbedrijf in Harvest House. - Foto: Canva/nuttakit

Telersvereniging Harvest House heeft het handelsbedrijf Zijtwende International in De Lier per januari overgenomen. Klanten wilden dat Zijtwende dichter op telers opereerde.

De overname is in relatieve stilte gebeurd. Een aankondiging is niet gedaan in de pers, bevestigt Jan Prins, directeur van Zijtwende. “Zo konden we ook in alle rust betrokkenen informeren.”

Zijtwende is een middelgroot handelsbedrijf dat zelfstandig verder gaat als dochterbedrijf in de coöperatie Harvest House. Andere dochterhandelsbedrijven zijn Terra Natura International, Global Green Team en Rainbow International.

Retail wil leverancier dicht op telers

Prins verduidelijkt de stap van Zijtwende als volgt: “Vanuit de Europese retail, en met name de Duitse, bestond de wens dat wij verbonden zijn met de teelt. Dat waren we in verleden niet. Bij de teelt bestaat juist de behoefte om verticaal te integreren, waardoor deze stap een logische is. We blijven wie we zijn. We waren al goede bekende van Harvest House, namen product af. In die zin is de stap niet zo groot.” Harvest House komt later met een toelichting.

Op de omzet van Zijtwende wil Prins niet ingaan. Uit het jaarverslag van 2022 valt op te maken dat de omzet groeide met 18% in 2022. Ook de winstgevendheid verbeterde van € 2,8 naar € 4,1 miljoen. Het bedrijf betaalde in 2022 ruim € 636.000 aan loon uit, waardoor het een middelgroot handelsbedrijf is.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin