Markeer je gps-apparatuur met muurvaste sticker

11-02-2021 | Laatste update op 13-05 | |
Gps-apparatuur registreren en markeren. - Foto: Robin Looman
Gps-apparatuur registreren en markeren. - Foto: Robin Looman

Brancheorganisatie Cumela start een campagne tegen gps-diefstal om kostbare gps-apparatuur te registeren én te markeren. Stap één is het registreren, de volgende stap is het plakken van een muurvaste sticker, aldus bedrijvenadviseur Gerwin Otten.

Cumela adviseert gps-apparatuur te registreren en te markeren. Het markeren gebeurt met een niet te verwijderen label waarop de postcode en het telefoonnummer staat van de eigenaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om de rechtmatige eigenaar te achterhalen door een unieke code die op het label staat in te voeren op www.securitycode.com.

Het markeren zorgt er naast herkenning voor dat apparatuur minder geschikt is voor heling. Bovendien wordt de logistiek van gestolen apparatuur risicovoller.

Stickerset kost € 35

De stickerset is te koop voor € 35 (excl. btw), daarin zitten twintig unieke en permanente labels, tien waarschuwingsstickers voor op het raam, gebruiksinstructie en lijm. Vanwege de sterke lijm zijn de labels niet te verwijderen zonder zware schade aan apparatuur toe te brengen. Cumela stelt 300 gratis sets beschikbaar aan leden en klanten van dochteronderneming Cumela Verzekeringen die zich registreren op de website van Cumela. Cumela slaat voor deze actie de handen ineen met LTO, Fedecom en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.


Tekst gaat verder onder de foto‘s

  • Cumela adviseert gps-apparatuur te registreren en te markeren. Foto's: Robin Looman

    Cumela adviseert gps-apparatuur te registreren en te markeren. Foto’s: Robin Looman

  • Dit is een uniek en permanent label. Vanwege de sterke lijm zijn de labels niet te verwijderen zonder zware schade aan apparatuur toe te brengen.

    Dit is een uniek en permanent label. Vanwege de sterke lijm zijn de labels niet te verwijderen zonder zware schade aan apparatuur toe te brengen.

Labels altijd te herleiden

Wanneer je als gebruiker een gelabelde gps-set inruilt, blijft deze aan je gekoppeld. Het is van belang dat bij die ingeruilde set een verklaring of factuur zit waarop vermeld staat dat de apparatuur is ingeruild of verkocht. Krijg je gps-apparatuur aangeboden die voorzien is van een label, neem dan altijd contact op met de vorige eigenaar of vraag naar referentiemateriaal zoals een factuur of overeenkomst.

Registeren van apparatuur

Via de website Stopheling.nl kun je eenvoudig en veilig een registratielijst met foto’s opstellen. Na het invoeren van de gegevens in de app wordt automatisch een lijst gegenereerd. Deze lijst kun je vervolgens doorsturen naar je eigen mailadres. De app is gratis te downloaden voor Android- en iOS-telefoons.

Bekijk het instructiefilmpje van Gerwin Otten, bedrijvenadviseur van Cumela (tekst gaat verder na de video).

Mocht je ooit de dupe zijn van gps-diefstal, dan kun je bij de aangifte de lijst overhandigen aan de politie. De spullen worden vervolgens als gestolen gemarkeerd. Mocht er gestolen apparatuur opduiken, dan is de rechtmatige eigenaar eenvoudig te achterhalen. De nieuwe permanente labels maken dit nog een stap eenvoudiger.

Lees ook: Diefstal van gps: dit kan je ertegen doen

Looman
Robin Looman redacteur TREKKER


Beheer