Doorgaan naar artikel

Lonen in cao Glastuinbouw 2024 met 7,2% omhoog

Onder de cao Glastuinbouw vallen zo’n 35.000 werknemers. - Foto: Roel Dijkstra

Onder de cao Glastuinbouw vallen zo’n 35.000 werknemers. - Foto: Roel Dijkstra

FNV heeft voor werknemers in de glastuinbouw afgesproken dat de salarissen binnen de cao Glastuinbouw 2024 in drie stappen omhoog gaan.

Werknemersorganisatie FNV heeft voor glastuinbouwpersoneel de afspraak gemaakt dat hun salaris in vijftien maanden omhoog gaat met in totaal 7,2%. Dit gebeurt in drie stappen: medewerkers in de kassen krijgen er in januari 2024 4% bij, in juli nog eens 1,7% en 1 januari 2025 de laatste 1,5%.

Leo van Beekum, bestuurder FNV Agrarisch Groen: “We leggen dit onderhandelingsresultaat de komende dagen voor aan onze leden. Zij hebben zoals altijd het laatste woord.” Onder de cao Glastuinbouw vallen zo’n 35.000 werknemers.

Soms extra verhoging

Sommige werknemers krijgen er nog wat extra salaris bij, bovenop de bovengenoemde loonsverhoging. Dit komt door de aanpassing van het loongebouw aan het nieuwe minimumloon, dat is ingegaan per 1 januari 2024.

Hogere kilometervergoeding en aanpassing jeugdloon

De vakbond en de werkgevers in de glastuinbouw zijn het verder eens over een hogere kilometervergoeding: deze gaat omhoog van 21 naar 23 cent per kilometer. Ook is het jeugdloon met een jaar teruggebracht, naar 19 jaar. Werknemers krijgen daardoor eerder het zogeheten vakvolwassen loon. De vakbond wist in het cao-overleg vorig jaar het jeugdloon omlaag te krijgen naar 20 jaar. Als het aan de FNV ligt, wordt het jeugdloon echter helemaal afgeschaft.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin