Lemken stopt met volvelds spuitmachines

03-06-2020 | Laatste update op 22-08 | |
Spuitmachine van Lemken. - Foto: Stefan Tovornik
Spuitmachine van Lemken. - Foto: Stefan Tovornik

De Duitse werktuigfabrikant Lemken stopt met de productie van conventionele spuitmachines. Reden is de achterblijvende afzet en de internationaal oprukkende versnipperde regelgeving voor spuiten.

Volgens Lemken is er door de versnippering in de internationale regelgeving voor gewasbescherming geen eenduidige productstrategie voor spuitmachines mogelijk. Dat gaat ten koste van de kwaliteit die Lemken aan zijn machines wil stellen, stelt de fabrikant.

Verder wijst Lemken op de oprukkende beperkingen van chemische gewasbescherming onder druk van de consument. De onderdelenvoorziening voor bestaande spuiten blijft gewaarborgd, benadrukt de fabrikant.

Steketee overgenomen

Het bedrijf ziet wel perspectief in mechanische onkruidbestrijding die wordt gecombineerd met intelligente besturing. Lemken nam twee jaar geleden de Nederlandse specialist in schoffeltechniek Steketee over. De techniek is gericht op mechanische onkruidbestrijding, eventueel in combinatie met precies, selectief bandspuiten of plaatsspecifiek spuiten (spot-spraying).

Lemken heeft wereldwijd meer dan 1.600 medewerkers en een jaaromzet van € 380 miljoen.

Stallen
Joost Stallen redacteur vollegrondsgroenteteelt


Beheer