Kunst in de Kas Erica kan weer; wel één koude kas

20-09 | |
Eén van de voorgaande edities van Kunst in de Kas. - Foto: Tuinbouwpromotie Emmen
Eén van de voorgaande edities van Kunst in de Kas. - Foto: Tuinbouwpromotie Emmen

Bezoekers kunnen weer naar Kunst in de Kas in Erica. Door de energiecrisis zijn niet alle kassen gestookt.

Na twee jaar geen Kunst in de Kas door coronamaatregelen, bereidt de Promotiegroep Tuinbouw Emmen een nieuwe editie voor op 16 oktober. Op vijf adressen poseren kunstenaars uit de regio hun werk in de kassen tussen het gewas.

Dit jaar zal voor bezoekers de energiecrisis ook zichtbaar zijn. Eén auberginekas is dan al geruimd, omdat de teler kiest voor een vroegtijdig einde aan de teelt vanwege hoge stookkosten. “We zullen in de loods het evenement organiseren, want in een lege koude kas is dat minder plezierig”, laat een woordvoerder weten.

Tuinbouwpromotie

Het evenement is bedoeld om zoveel mogelijk mensen in de kas uit te nodigen om zo met tuinbouw kennis te maken. Het evenement valt in de Dutch Food Week en wordt daarmee aangekleed met foodtrucks. Met regionale artiesten ontstaat ook een klein festivalsfeertje. Sinds 1998 bestaat Kunst in de Kas in het teeltgebied Zuidoost-Drenthe. Het is niet tot een landelijk evenement uitgegroeid, maar heeft dezelfde doelstelling als Kom in de Kas, namelijk tuinbouwpromotie. “Het is de bedoeling dat mensen hierdoor een ander gevoel krijgen als ze iets lezen over tuinbouw in de krant. Daarvoor is dit evenement belangrijk.”

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer