Kostenstijging nekt Lidl-leverancier Jupiter

08-09 | |
Archieffoto van druivenoogst. Jupiter bezit eigen druivenbedrijven in onder meer Griekenland. - Foto: ANP
Archieffoto van druivenoogst. Jupiter bezit eigen druivenbedrijven in onder meer Griekenland. - Foto: ANP

Het Britse fruitimportbedrijf Jupiter Group heeft faillissement aangevraagd in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse vestiging in Ridderkerk komt daarmee te koop.

Jupiter Group teelt en verhandelt vooral (tropisch) importfruit. Het bedrijf schakelde in 2020 accountants in om een herfinanciering op gang te brengen. Het bedrijf is nu echter ten onder gegaan door de sterke kostenstijgingen en logistieke problemen.

“Volgend op de recente herfinanciering werd het bedrijf geconfronteerd met een uitdagende commerciële periode met kosteninflatie in alle regio’s waar het opereert, alsmede een dramatische stijging van de transportkosten en lokale problemen in de leveringsketen. De directeuren van de Britse eenheid hebben het moeilijke besluit genomen om faillissement aan te vragen”, aldus een verklaring aan vakblad Just Food.

Overnames in Nederland

Het in 2002 opgerichte bedrijf beleverde een aantal grote Britse supermarkten, waaronder Lidl. Jupiter nam in 2019 het Nederlandse Cool Fresh International over. Dat in Ridderkerk gevestigde bedrijf handelt sindsdien als Jupiter Group Europe. Daartoe behoorde ook een marketingbedrijf in Spanje. De bewindvoerders hebben belangstellenden voor bepaalde bedrijfsonderdelen gevraagd zich te melden.

Peijs
Ruud Peijs correspondent in Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer