Doorgaan naar artikel

Komkommerschade door kweekgoten voor Corus

Image

Staalleverancier Corus is aansprakelijk voor schade van een teeltgotenleverancier.

Corus leverde in 2001 de staal met coating voor de teeltgoten en had kunnen weten dat met deze coating al problemen waren gerezen in de tuinbouw.

Corus had het staal dat jaar betrokken bij een andere leverancier. Deze had Corus op de hoogte gebracht van een claim van een komkommerteler. De teeltgotenleverancier was niet op de hoogte, waardoor de aansprakelijkheid bij Corus ligt.

De schade ontstond door het gebruik van staal met een schadelijke coating in 2001. De coating leidde tot groeiproblemen in de komkommerplanten. Corus stelde in hoger beroep dat ze niet op de hoogte was van de precieze problemen met het materiaal in de teelt, maar had dat kunnen weten, oordeelt de rechter.

De relatie tussen de teeltproblemen en de coating is volgens de rechter voldoende bewezen. De teeltgotenleverancier had Corus aansprakelijk gesteld. De afnemende teeltgotenleverancier is ondertussen failliet, maar een rechtsopvolger heeft de claim overgenomen. De rechter riep vorig jaar de partijen nog op om tot een schikking te komen. De directe schade van de teeltgotenleverancier bedraagt ruim twee ton, de kosten voor het vervangen van de teeltgoten op de getroffen bedrijven.

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin