Doorgaan naar artikel

Koelcellen en bedden verloren na brand fruitteler

Bij een fruitbedrijf in het Zeeuwse Kapelle zijn bij een brand koelcellen verloren gegaan en wooneenheden van personeel.

Veiligheidsregio Zeeland spreekt van een grote brand en was tot vanmorgen 20 mei bezig met nablussen. Daarmee voorkwam de brandweer dat een grote stapel fruitkisten buiten de schuur in vlammen opging, net als woonhuizen. Met name de enorme stapel kisten zou de brand extra gecompliceerd gemaakt hebben. Het fruitteeltbedrijf in Kapelle geldt als een middelgroot tot groot bedrijf.

Eigen koeling verloren

Bij de brand gingen koelcellen in vlammen op. Of in die cellen nog fruit aanwezig was, is niet bekend. Op het bedrijf woonden 17 arbeidsmigranten. De brandweer spreekt over caravans die bij de schuur stonden en ook in vlammen zijn opgegaan. Niemand is gewond geraakt bij de brand. Waar de brand is ontstaan is eveneens onduidelijk.

De brand brak aan het begin van de nacht uit. In de schuren stonden fruitkisten opgeslagen. Ook buiten op het terrein stonden fruitkisten in brand, maar dat kon dus uiteindelijk geblust worden. Een dieseltank ging wel op in vlammen.

Geen gevaarlijke stoffen

De brandweer zette onder andere vijf blusvoertuigen in om het vuur te bestrijden. Tijdens de band zijn luchtmonsters onderzocht, maar daarin zijn voor omwonenden geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. Dat is standaard onderzoek bij grote branden, stelt de Veiligheidsregio Zeeland en staat los van de koelstoffen in cellen.

Brand in schuren fruitteeltbedrijf Kapelle. - Foto: ANP

Brand in schuren fruitteeltbedrijf Kapelle. – Foto: ANP

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin