Doorgaan naar artikel

Brand kassencomplex geblust met bassinwater buurman

Een brand in de opslagloods van een kassencomplex in Etten-Leur is geblust met inzet van bassinwater van een buurtbedrijf.

Het opkweekbedrijf van stekken voor met name sierteelt, is grotendeels behouden gebleven. Het bluswater kwam dus voor een deel van het buurtbedrijf, bevestigt de eigenaar. “Dat is het minste wat je kan doen. Ik heb een groot bassin, er moet wel heel wat gebeuren als het water daar 30 centimeter daalt”, aldus de eigenaar van De Kruidenaer Christ Monden.

Veel rook

Bij de brand, die rond 00:30 uur ontstond, kwam veel rook vrij, die ook in de richting van bewoond gebied trok. Het vuur breidde zich razendsnel uit. Om voldoende bluswater aan te voeren werden extra voertuigen ingezet. Tegen 02:00 uur slaagde de brandweer erin het vuur onder controle te krijgen, met water dus uit het buurbassin. Het nablussen heeft nog tot 06:30 uur geduurd.

Brand ontstaan in de kantine

De eigenaar van het opkweekbedrijf Strijbos had geen tijd de pers te woord te staan. Aan de regionale krant BN De Stem stelde de eigenaar wel dat de brand vermoedelijk in de kantine is ontstaan van de loods. De schade is vooral aangericht aan de loods en een klein deel van de opkweekkassen. Ook een derde van de zonnepanelen is vernietigd. Op het dak van de loods lagen duizend zonnepanelen. Resten daarvan zijn een kilometer verder aangetroffen door de brandweer. De schade loopt daardoor fors op. De kweker noemt aan de krant een schade van circa € 850.000.

Dat kan hoger oplopen als de energie- en watervoorziening niet tijdig hersteld wordt voor de planten die in de kas staan. Het bedrijf is sinds 2018 gevestigd in Etten-Leur.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin