Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Kitchen Republic helpt foodstart-ups op weg

Voedselstart-ups proberen steeds vaker niet meer meteen bij grote supermarkten terecht te komen. Liever testen ze hun innovaties eerst in horeca en foodservice.
Berend Eberson startte Grünten op in de keuken van Kitchen Republic. - Foto: Herbert Wiggerman

Berend Eberson startte Grünten op in de keuken van Kitchen Republic. – Foto: Herbert Wiggerman

Voedselstart-ups proberen steeds vaker niet meer meteen bij grote supermarkten terecht te komen. Liever testen ze hun innovatieve producten eerst uit in horeca en foodservice.

Dat zegt directeur Bart-Jan Veldhuizen van Kitchen Republic. Dit Amsterdamse bedrijf begon acht jaar geleden met professionele keukenruimte verhuren aan kleine foodstart-ups. In de gemeenschappelijke, 900 vierkante meter grote HACCP-keuken vol professionele apparatuur, kunnen dertig food-start-ups tegen een vast bedrag per maand hun producten bereiden. Te denken valt aan de crunchy groentesnacks, gefermenteerde groentepickles of allerlei extra groen of extra gezond sap, snoep of ander lekkers.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers