Doorgaan naar artikel

Jumbo: seizoensactie bramen, frambozen, blauwe bes

- Foto: Groenten&Fruit

- Foto: Groenten&Fruit

Jumbo heeft vanaf vandaag een seizoensactie met de snelgroeiende zachtfruitsoorten bramen, frambozen en blauwe bessen.

Zeker bij bramen en blauwe bessen kan dit de markt ondersteunen. Tot 3 oktober heeft de nummer 2 van Nederland steeds twee bakjes van 125 gram voor € 3,50. De keten heeft met weekaanbiedingen, seizoens- en jaaraanbiedingen een ander actiebeleid dan andere ketens. De langdurige acties lijken een behoorlijke impact op de markt te hebben. Vorig najaar droeg dat bij aan de matige afzet van Nederlandse appels, klonk het in de handel. Tegelijk leidt die actie wel tot meer volumeverkoop door leveranciers als The Greenery.

Actie AH

De nummer 1 van Nederland Albert Heijn heeft deze week ook blauwe bessen en frambozen in de aanbieding. De prijs van blauwe bessen is met € 3 voor 300 gram blauwe bessen overigens ook behoorlijk scherp. De Sweet Eve frambozen van AH liggen voor € 2,29 (140 gram) in de bonusactie.

Veilingprijzen

Op de veiling van ZON is de prijs voor blauwe bes deze week tussen de € 0,50 en € 0,80 per 150 gram. Voor framboos zit de prijs deze maand in de lift. Woensdag werd een niveau van € 1,59 (150 gram) bereikt op de veiling in Venlo. Bij bramen is de prijsdruk groot met prijzen net boven de € 0,40 per 150 gram.

Beheer
WP Admin