Doorgaan naar artikel

HortiContact nomineert innovatieve technieken

De Growwise onderzoeksfaciliteit van Signify in Eindhoven. - Foto: Teake Zuidema

De Growwise onderzoeksfaciliteit van Signify in Eindhoven. - Foto: Teake Zuidema

Signify, Broekhof Verpakkingen en PATS Drones maken kans op de innovatieprijs van HortiContact.

De tuinbouwbeurs in Gorinchem reikt op dinsdag 10 mei de HortiContact Innovation Award uit aan 1 van deze 3 genomineerden. Ze werden geselecteerd uit 19 inzendingen.

PATS monitort motten

Het Delftse tech-bedrijf PATS-drones laat dag en nacht minidrones door de kas vliegen op jacht naar schadelijke insecten. De innovatie die is genomineerd is het infrarood insectenmonitoringkastje PATS-C. Het systeem herkent het type insect en volgt het gedrag van de plagen nauwkeurig. Deze gegevens worden verzameld en inzichtelijk gemaakt in een dashboard. Het gaat vooral om allerlei motten, waaronder bijvoorbeeld ook Tuta Absolut, maar ook om de mug Lyprauta.

Tuinbouwlampen dimmen

Belichtingsbedrijf Signify is genomineerd met het Philips GrowWise Control System. Dit is een dimsysteem waarmee de teler via de stroomkabels zijn ledlampen kan dimmen. Naast het feit dat je uiteraard door je lampen te dimmen minder energie gaat verbruiken, kan ook nog de efficiëntie van de tuinbouwlampen ermee omhoog.

Klaar voor recyclingeisen plastic

Boerhof Verpakkingen is genomineerd met Recy®100 folie. Met dit materiaal maakt het bedrijf, samen met Kras Recycling en Circular Plastic, van ingezameld plasticafval uit de tuinbouwsector weer nieuwe bloemhoezen voor de sierteelt. Met name op de Britse markt wordt nu al een wettelijk minimum van 30% gerecycled materiaal vereist. In Nederland en de rest van de EU gaan dit soort eisen in komende jaren ook spelen.

Beheer
WP Admin