Horti Fair: nieuwe weg in

25-10-2011 | |
Horti Fair: nieuwe weg in

De Horti Fair (1 tot en met 4 november in Amsterdam) slaat een nieuwe weg in. Het uitwisselen van kennis en ervaring staat centraal op deze internationale tuinbouwvakbeurs.

 

De Horti Fair nieuwe stijl brengt telers, onderzoekers, adviseurs en toeleveranciers samen in een inspirerende omgeving. Mede door de economische crisis is de Horti Fair de laatste jaren weggezakt naar een dieptepunt. Een nieuw team onder leiding van directeur Frans-Peter Dechering brengt er nieuw elan in. “We realiseren ons ter dege dat in het verleden niet alles goed genoeg is gegaan. Daarom hebben we ons dit jaar kwetsbaar opgesteld om alles bespreekbaar te maken”, zegt de directeur.
“Een belangrijk punt was de afstand van de beursorganisatie tot de standhouder. Een beurs leeft bij de gratie van standhouders. Bovendien is het een communicatie-event voor de standhouders. Dat alles vergt een andere houding van de organisatie.”

De beursorganisatie heeft direct contact gezocht met de standhouders. Na de uitleg van de nieuwe opstelling zijn reacties gevraagd waarmee plannen zijn bij te stellen. Alles wat ze nu op de beurs organiseren, zoals seminars, communicatieprojecten en een congres, gebeurt samen met standhouders. Dat is eveneens het geval met het vormgeven van het profiel van de beurs.

Dechering: “Van standhouders krijgen we terug dat ze de nieuwe energie rond de Horti Fair voelen. Het zoemt in de markt dat de veranderingen al voor de beurs zichtbaar beginnen te worden. De bedrijven hebben het gevoel dat ze weer inspraak hebben en dat de beurs weer van hen is. Het moet een beurs zijn van en voor mensen en bedrijven met een hart voor de tuinbouw.”

Lees meer in Groenten & Fruit actueel nummer 43

Bron: Groenten & Fruit Actueel

Foto: Horti Fair

Gfactueel
Meer over
De andere toon op de GreenTech
10-06-2014 | Opinie

De andere toon op de GreenTech

Nieuwe tuinbouwbeurs in RAI
28-01-2014 | Nieuws

Nieuwe tuinbouwbeurs in RAI

Nieuwtjes kijken op Horti Fair
01-11-2012 | Fotoreportage

Nieuwtjes kijken op Horti FairBeheer