Doorgaan naar artikel

Harvest House: Autonome groei en één stopper

Harvest House: Autonome groei en één stopper

Harvest House: Autonome groei en één stopper

De opzegtermijn bij telersvereniging Harvest House leidde eerder deze zomer tot één melding. Het gaat om een stoppend bedrijf, laat de telersvereniging weten.

Daarmee voorziet de organisatie geen grote schommelingen in ledental. Wel is er sprake van autonome groei met enkele tientallen hectares. Met ruim 53 aangesloten paprikatelers en 445 hectare teeltoppervlak is Harvest House nu al Nederlands grootste paprikaleverancier. Harvest House vertegenwoordigt volgens eigen opgave 800 hectare glasteelt, onder te verdelen in 445 hectare paprika, 344 hectare tomaat, 6 hectare aubergine, 12 hectare komkommer en 7 hectare courgette.

Het is nog te vroeg om vooruit te blikken op wat de groei bij leden betekent voor het areaal van volgend jaar, laat de woordvoerder weten. Verschillende telers van Harvest House slagen er in uitbreiding te realiseren, zoals 4Evergreen in Terneuzen. De jongste uitbreiding is de overname van 8,5 hectare rozenkassen in Honselersdijk door Overgaag uit De Lier. Het belichte rozenbedrijf vlakbij de bloemenveiling wordt gestript voor de teelt van paprika. Dat betekent dat ook de belichtingsinstallatie wordt verwijderd, zo laat het teeltbedrijf desgevraagd weten.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin