Doorgaan naar artikel

Harde lijn Westland oude kassen blijft in stand

Foto: ANP

Foto: ANP

De Raad van State handhaaft een besluit van de gemeente Westland om een oude kleine kas strikt voor tuinbouwdoeleinden te bestemmen.

Het langdurig privégebruik van de kas van 615 vierkante meter werd door de gemeente niet toegestaan. Voor de gemeente telt de herstructurering zwaarder dan het eventuele gebruiksgenot van de individuele oud-tuinders.

De rechtbank oordeelt dat de gemeente Westland terecht in Boomawatering dit perceel wil behouden voor grootschalige glastuinbouw. Ook als het perceel zelf te klein is voor economisch gebruik, kan het voor een verkaveld bedrijf dienen als laad- of losplek of parkeerplaats voor personeel.

Vertrouwensbeginsel

Ook oordeelt de rechter dat de man en zijn makelaar niet is voorgehouden dat privégebruik gedoogd zou worden. Uit gespreksverslagen met de gemeente is dat als één van de opties besproken, maar dat is niet de uitkomst geworden van dat gesprek.

Boomawatering is één van de glasgebieden waar Westland al jaren trekt aan herstructurering. Na de zomer komt het handhavingsbeleid van de gemeente op de politieke agenda na een onderzoek en advies naar dat beleid.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin