Doorgaan naar artikel

Hagelkans loopt op vlak voor fruitoogst

De toonaangevende weerbureaus (KNMI, Weeronline en MeteoConsult) wijzen in verschillende bewoordingen op de weerrisico’s komend weekend.

Met een bijzonder broeierig weertype loopt het risico op zware buien zaterdag wel op. Weeronline waarschuwt zelfs voor ‘grote hagel’ omdat veel energie in de lucht zit. De luchtvochtigheid loopt al snel op naar 60 procent, waar dat de afgelopen dagen 40 procent was.

Het KNMI stelt dat zaterdag later in de middag en avond er lokaal enkele regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen. Bij de buien is kans op hagel, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd. Zondag is de kans op onweer het grootste in het Oosten van het land.

Een officiële hittegolf is nog niet bereikt overigens. Vandaag wordt het in de kustprovincies, Utrecht en Flevoland al minder warm dan voorgaande dagen. Op de stranden wordt het een graad of 24 en in De Bilt een graad of 28. Eind van de middag koelt het een paar graden af. In het oosten van Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Twente en het zuidoosten van Drenthe haalt het kwik vrijdag nog tropische waardes met maxima van 30-32 graden.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin