Doorgaan naar artikel

‘Grote verandering niet nodig na fusie Ardo’

De geplande fusie tussen de Belgische groentenverwerkers Ardo en Dujardin hoeft niet te leiden tot grote veranderingen bij de Nederlandse vestiging voor bladgroente in Zundert.

Dat zegt Rik Jacob, topman van Dujardin Foods. “Alle contracten met telers worden dit jaar gehonoreerd. Beide bedrijven draaien zeer goed met een behoorlijke bezettingsgraad bij fabrieken, er is dus geen reden om grote veranderingen door te voeren.”

Ardo produceert diepgevroren spinazie, boerenkool, maar ook rodekool in Zundert. Dujardin produceert dezelfde producten ook in Ardooie en koopt daarvoor product van telers uit Waals-Brabant en Frankrijk.

Ardo noemt Zundert de ‘bladgroentespecialist’ van het concern. Een lange termijn uitspraak doet de woordvoerder van Ardo niet over die positie. De volumes van Ardo (600.000 ton vriesgroente per jaar) zijn groter dan Dujardin (200.000 ton vriesgroente maar inclusief kant en klaarmaaltijden). Daardoor lijkt de productbehoefte uit Nederland cruciaal bij een fusie.

Beide bedrijven maken gebruik van de tussenhandel voor inkoop in Nederland. Dujardin koopt wortels in Nederland. Ardo is dus een veel grotere inkoper vanwege de vestiging in Zundert. Bij een fusie zal de inkoop als eerste samengevoegd worden. Een tussenhandelaar laat weten niet te weten wat dat betekent voor productbehoefte en prijs.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin