Doorgaan naar artikel

Groente in poedervorm mikt op vers

Image

Fabrikant Bloem biedt boerenkool, broccoli, spinazie, bieten en wortel in poedervorm aan, die volgens de fabrikant ook in plaats van verse groente gegeten kan worden.

‘Eén eetlepel boerenkoolpoeder komt overeen met 50 gram verse boerenkool.’ Boerenkool is een superfood in de Verenigde Staten. Groene poeders zijn op zich niet nieuw, maar deze fabrikant mikt op gangbare groentesoorten en  mikt op een aandeel van die verkopen. Bloem stelt in de folder voor deze poeders:  ‘Je hoeft geen grote hoeveelheid groente te kopen én niets weg te gooien’.  De poeder is op zichzelf natuurlijk. Na het oogsten wordt de hele plant gedroogd en vermalen tot poeder, waarbij de voedingsstoffen hun waarde behouden, stelt de fabrikant. De verkoop van deze poeders loopt via drogisterijen, waar de verkoopster stelt dat ze niet adviseert de groentepoeders langdurig te gebruiken als het in de plaats komt van verse groente, maar dat kan wel.

Over de herkomst van de groente is in de folder of website van het bedrijf niets terug te lezen. Opvallend is wel dat gebruik van de groentepoeders de consumptie van fruit lijkt aan te wakkeren. Groentepoeders zijn te gebruiken in shakes, maar voor de smaak zijn de recepten voorzien van veel fruit.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin