Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Gluren naar je klant

Allemaal hebben we er de mond van vol: je moet je klant kennen! Wat doet u eraan om uw klant echt te kennen en onderkent u het belang van de klant wel genoeg?

Allemaal hebben we er de mond van vol: je moet je klant kennen! Wat doet u eraan om uw klant echt te kennen en onderkent u het belang van de klant wel genoeg?

Ik was een aantal jaren terug bij een cursus. Daar werd verteld hoe belangrijk de klant is. Want wie betaalt je eten en drinken, wie zorgt ervoor dat jij auto kan rijden, kan sporten en noem maar op? Juist: de klant.

Wat doen we eigenlijk om meer van de klant te weten te komen? Ik vind het van groot belang dat je als teler en medewerker van een teeltbedrijf regelmatig in de supermarkt gaat kijken hoe jouw product erbij ligt. Het mooiste is het om dat niet alleen in Nederland te doen, maar vooral ook in de landen waar de producten het meest afgezet worden.

Ik heb recent een aantal supermarkten bezocht om te zien wat een consument doet. Ook heb ik gesproken met mensen die op de AGF-afdeling werken. Ik moet zeggen dat het voor mij toch wel een ontdekking was om te zien hoe mensen in winkels met producten omgaan. Blijkbaar is de onderste krop sla altijd de mooiste en zo zijn er heel veel andere voorbeelden te noemen. Ook zie je dan heel goed met welke producten de concurentie moet worden aangegeaan.

Naar mijn mening zijn er twee manieren om geld te verdienen. Aan de ene kant moet je de kosten goed in de gaten houden. Aan de andere kant moet echter ook veel meer belicht worden hoe je meer opbrengst kan realiseren. Ik ben van mening dat er geld te verdienen is door meer over de markt te weten te komen. Ga kijken naar de klant en vertaal dat in een concreet aanbod.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers