Doorgaan naar artikel

Geen fusie met NFO, TVC heft zich op

Image

Telersvereniging Conference (TVC) houdt op te bestaan. Donderdag op de algemene ledenvergadering besloot 90 procent van de 35 aanwezige perentelers hiertoe.

Een samengaan met de Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO) is wel onderzocht, maar niet verkozen.

De vereniging TVC had tweehonderd leden, waarvan 80 procent ook lid was bij NFO. De TVC roept de overige 20 procent op lid te worden van de NFO om zo de belangen van perentelers zo goed mogelijk te dienen. Bij de NFO is 80 procent van de Nederlandse perentelers aangesloten, stellen beide organisaties.

Een samengaan met NFO was wel onderzocht nadat beide partijen sinds de zomer spraken over intensieve samenwerking. “Er was geen noodzaak voor samengaan. Waar de TVC voor stond was al opgepakt door de productgroep peer van de NFO”, zegt Eric van der Louw, als consultant betrokken bij de gesprekken. “Het jaarplan peer voor 2012 is door beide verenigingen opgesteld, maar de TVC was niet in staat middelen bij te dragen.”

Volgens Van der Louw is besloten de strijdbijl te begraven. “In het begin is onhandig geopereerd door bestuursleden van de TVC, maar als het over de inhoud gaat, bleken de partijen het snel eens te zijn.” De TVC zegt veel respect te hebben voor NFO-directeur Siep Koning. Hij kreeg de toffe-peer-award uitgereikt door TVC-voorzitter Gerben van Woudenberg.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Bekijk meer

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin