Doorgaan naar artikel

Fruit en Veg Award naar hartje Amsterdam

Luuk  van Merwijk krijgt de eerste Fruit & Veg Award uitgereikt door tv-koks Nadia Zerouali en Hugo Kennis. - Foto: NAGF

Luuk van Merwijk krijgt de eerste Fruit & Veg Award uitgereikt door tv-koks Nadia Zerouali en Hugo Kennis. - Foto: NAGF

Foodblogger Luuk van Merwijk is de eerste winnaar van de Fruit & Veg Award.

Toepasselijk rond etenstijd stond bij de Amsterdamse foodblogger Luuk van Merwijk gisteren tv-kok Hugo Kennis en kookboekenschrijfster en presentatrice Nadia Zerouali voor de deur met de Fruit & Veg Award 2020. De prijs is uitgeloofd door het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en GroentenFruit Huis.

Lees verder onder de afbeelding

Luukskitchen, zoals zijn blog heet, had al eerder de meeste publieksstemmen gehaald. De vakjury, bestaande uit Kennis en Zerouali en hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell en huisarts/NAGF-ambassadeur Tamara de Weijer bevestigde die publieksvoorkeur. “Luuk brengt zijn inspiratie op een hele makkelijke, toegankelijke manier, waardoor hij een breed publiek aanspreekt. Met zijn chronische ziekte reuma laat hij bovendien zien dat je met gezonde voeding veel kan bereiken”, aldus het juryrapport.

Belangrijke rol voor foodbloggers

De prijsuitreiking paste in de Nationale Groente en Fruit Dag. Karin Bemelmans, coördinator van het NAGF: “Op een dag als vandaag vragen we extra aandacht voor het belang van gezonde eetkeuzes. Maar wij zijn er niet bij als mensen thuis hun boodschappenlijstje maken en het eten bereiden. Daarom hechten we zoveel waarde aan de rol van foodbloggers.”

Lees ook: Foodbloggers moderne aanjagers van groente en fruit

Beheer
WP Admin