Doorgaan naar artikel

Flynth heeft last van krappe arbeidsmarkt

De omzet van Flynth adviseurs en accountants is in 2017 licht gedaald naar € 127 miljoen, in 2016 was dat € 128 miljoen.

Het nettoresultaat steeg van € 0,8 miljoen in 2016 naar € 1,4 miljoen in 2017. Dat blijkt uit het jaarverslag 2017 van de organisatie voor advies- en accountancydiensten in de agrarische sector en het MKB.

De verhouding eigen vermogen/totaal vermogen steeg van 18% naar ruim 21%. Dat is volgens de organisatie een solide basis voor verdere groei in de toekomst.

Krappe arbeidsmarkt is uitdaging

In 2017 is ingezet op het optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening en projecten gericht op ontwikkeling van producten en innovatie. De groei is in 2017 afgeremd door een ‘enorme krapte op de arbeidsmarkt’. Bas Hidding, voorzitter van de Raad van Bestuur, is ‘blij dat steeds meer ondernemers voor Flynth kiezen’, maar noemt de krapte op de arbeidsmarkt ‘net als bij andere accountantskantoren een forse uitdaging.’

Controle en advies groeien

De strategie is gericht op het verder vergroten van de controle- (audits) en adviesdiensten. De omzet van de 6 Audit-vestigingen steeg met 5%, de omzet op adviesdiensten nam toe met 3%. Eind 2017 telde Flynth ruim 1.400 medewerkers verspreid over kantoren in alle provincies met uitzondering van Zeeland, blijkt uit het verslag.

Naast Flynth adviseurs en accountants omvat de groep met aan het hoofd Flynth Holding NV ook de dochterbedrijven Flynth Audit, Fonkel, MKB Adviseurs en Rombou. In Duitsland heeft de groep een minderheidsbelang in BGS Agrar Support. Het hoofdkantoor van de organisatie staat in Arnhem.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin