Doorgaan naar artikel

FlevoVerseSoja gaat 40 hectare verse sojaboontjes telen

De pilot FlevoVerseSoja gaat in 2019 circa 40 hectare verse sojaboontjes telen, waarvan 30 hectare biologisch. Het gaat om 10 telers in de provincie Flevoland. De oogst volgt in augustus en wordt verkocht onder de naam Edamame.

De provincie Flevoland stimuleert met de pilot de regionale teelt en consumptie van verse sojaboontjes. In de pilot doen de telers ervaring op met de teelt van verse soja en verkennen ze de kansen voor het aanbieden van lokale sojaboontjes (Edamame) bij (regionale) horecagelegenheden en supermarkten. Soja gaat in mei de grond in en komt in augustus van het land af. Sinds 2016 vervijfvoudigde de afzet van verse soja via de Nederlandse supermarkten.

Lees verder onder Instagrambericht.

Growing Green Proteins

FlevoVerseSoja is onderdeel van Growning Green Proteins. Met het programma Growing Green Proteins onderzoekt de provincie Flevoland de economische kansen én de uitdagingen van de eiwittransitie. Boeren, ontwikkelaars, ondernemers, onderzoekers en onderwijs worden bij elkaar gebracht om innovaties te ontwikkelen en de kansen te benutten.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin