Geert van Diepen, Area Crop Manager West-Europa bij Bejo, presenteerde op een middag over knolselderij de cijfers over de Europese markt. Het Europese areaal daalde van 13.150 hectare in 2018 naar 11.110 hectare in 2022. Polen is de belangrijkste producent.
De cijfers die Geert van Diepen op de door Bejo georganiseerde knolselderijdag presenteerde, waren grotendeels afkomstig van het GroentenFruit Huis en van EuroStat. Uit die cijfers blijkt dat het Europese areaal aan knolselderij sinds 2018 is gezakt van 13.150 hectare naar 11.110 hectare in 2022. De meest recente cijfers zijn van dat jaar en naar verwachting zal het areaal in Polen in 2023 met 2% opnieuw wat zijn afgenomen en in Nederland met zo’n 3% zijn toegenomen. In Turkije staat volgens EuroStat nog een areaal van zo’n 1.000 hectare, maar Bejo schat dat areaal op zo’n 4.200 hectare. Dat areaal is niet meegeteld, omdat Turkije geen Europese lidstaat is.