Doorgaan naar artikel

Bejo introduceert knolselderijras Carla

Op de knolselderijdag op dinsdag 12 december in Oude-Tonge introduceerde Bejo het knolselderijras Carla. Het ras is met name bedoeld voor afzet in de verse markt en is zeer lang te bewaren.

Het ras Carla (Bejo 3538) kenmerkt zich door zijn mooie ronde vorm en platte kop. De huid van de knol is zeer sterk en glad. Het loof is zeer rechtopstaand. Het optimale knolgewicht is circa 1 kilo. Het ras is geschikt voor de langste bewaring bij oogsten in oktober.

Plantgetal afhankelijk gebruiksdoel

Bejo adviseert Carla te planten tussen 15 april en 10 mei bij een vroege teelt voor de verse markt en bij telen voor de industrie. Het planten per hectare ligt dan tussen 60.000 en 75.000 per hectare. Het aantal groeidagen bedraagt 155. Voor de late teelt en bewaring ligt de plantperiode tussen 5 mei en 1 juni. Het aantal planten per hectare ligt dan tussen 75.000 en 90.000 per hectare.

Geen biologisch zaad

Voor komend seizoen is er voldoende zaad van het ras beschikbaar. Er komt nog geen biologisch opgekweekt zaad van het ras in de verkoop. Balena en Yara zijn twee andere knolselderijrassen van Bejo. Van beide rassen is wel biologisch opgekweekt zaad beschikbaar.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin