Doorgaan naar artikel

Emmen revitaliseert vier tuinders

Image

De gemeente Emmen heeft plannen goedgekeurd van vier tuinders die oude opstallen willen vervangen door nieuwe. In totaal was hiervoor €1,2 miljoen beschikbaar uit de Stimuleringsregeling Revitalisering Glastuinbouw Emmen (SRGE).

De SRGE was vanaf 22 november 2011 zes maanden lang open. Hierop heeft de gemeente Emmen vijf verzoeken van tuinders ontvangen. Daarvan zijn er vier gehonoreerd. Dit betekent dat de vier tuinders subsidie krijgen om oude kassen en/of bedrijfspanden te slopen en deze te herbouwen of nieuw te bouwen. Kassen/bedrijfspanden die voldoen aan de eisen van de moderne tuinbouw en die nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden bieden voor ondernemers. Emmen noemt het een eerste stap naar herstructurering.

“Om de Emmense tuinbouw een volwaardig onderdeel te laten blijven van het tuinbouwcluster Nederland, zijn optimale productieomstandigheden een randvoorwaarde”, aldus de gemeente. De SRGE is tot stand gekomen in goed overleg met LTO Noord Glaskracht, Stallingsfonds Glastuinbouw Nederland en de provincie Drenthe. De provincie draagt de helft van het beschikbare budget bij.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin