Doorgaan naar artikel

‘Einde der tijden’

Hoe ga ik dit uitleggen? Ik heb er al menig uurtje van wakker gelegen, maar ik kan de juiste woorden niet vinden. Daarom ben ik zo blij met jullie als trouw publiek. Ik als milieucrimineel, personeelsuitbuiter, waterdelinquent en grondverwoester krijg veel toegerekend.

Waar ik het over heb? Nou, over de LCA. De watte? De LCA, de Milieugerichte levenscyclusanalyse. Ja, een mond vol, maar het bestaat. Nee, niet opzoeken, want je verstopt je meteen onder in een kast om er nooit meer uit te komen. Er zijn namelijk diverse organisatie die denken alles te moeten meten.

Certificering

We zijn al voor van alles gecertificeerd, gediplomeerd, gedocumenteerd, geprotocolleerd en we hebben getuigschriften, maar dat alles wordt nu overschaduwd door dat LCA. Het einde der tijden is nabij en wij zijn daar zelf debet aan. Heb jij je ooit afgevraagd wat er allemaal nodig is om een plantje te laten groeien? Denk aan de mijnbouw, transport, machinefabrieken, zaadveredelaars, potgrondproducenten en leveranciers van gewasbeschermingsmiddelen.

Ik vond me al een milieucrimineel, maar het is nog erger

Milieubelasting

Maar dan ook nog weer de transportkosten, de mijnbouw en de machinefabrieken daarvan en natuurlijk hebben ze de vrachtwagen moeten bouwen dus ook daar weer de mijnbouw en de machinefabriek van en ga zo maar door. Dat wordt allemaal toegerekend aan het produceren van eten! Kun je je voorstellen hoe zwaar milieubelastend die ene krop sla of die mooie paprika of die stengel prei is? Ik vond me al een milieucrimineel, maar het blijkt nog veel erger te zijn.

Bijstandsuitkering

Achter mij hangt de halve wereld die ik dan ook nog eens naar de verdommenis help. Ja jongens, dat moet echt anders! Wij zijn zo onverantwoord bezig dat de hele landbouw deze wereldbol naar de verdommenis helpt. Dames en heren, er is maar een oplossing, zoek je DigiD op en ga naar https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/uitkering-aanvragen/bijstandsuitkering, dan kan je niets meer fout doen. Want de schuld ligt bij de werkenden en daar hoor je dan niet meer bij. Het enige wat nog rest is het laten toekomen van mijn sterk vermagerd lichaam aan Moeder Aarde en die moet zelf dan maar kijken hoe ze dat oplost.

Bekijk meer

Share this

Jolanda Nooijen
Jolanda Nooijen

vollegrondsondernemer

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin