‘Eigen verhaal vertellen over gezondheid’

27-11-2020 | Laatste update op 19-09 | |
De Decemberkalender 2020 legt elke dag een link naar gezonder eten. - foto: GFH/NAGF
De Decemberkalender 2020 legt elke dag een link naar gezonder eten. - foto: GFH/NAGF

GroentenFruit Huis zou het kanaal Veggipedia naar de toekomst toe nog beter kunnen benutten. Bijvoorbeeld, als een van de kanalen om de agf-keten het eigen verhaal te laten vertellen over duurzaamheid en gezondheid.

Dat zegt directeur Janine Luten. Sinds haar komst naar GroentenFruit Huis deze zomer, heeft ze ondermeer gezondheid en leefstijl in haar portefeuille. Juist nu, midden in de grootste gezondheidscrisis van deze eeuw kan de ketenorganisatie van de voedingstuinbouw een duidelijk en positieve boodschap overbrengen, stelt Luten.

Decemberkalender

GroentenFruit Huis trekt daarbij samen op met het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF), dat vandaag de Decemberkalender lanceert. Met dagelijks een verwijzing naar Veggipedia.nl zetten beide organisaties elke dag een product centraal en vragen leden en belanghebbenden hierop in te haken om zo consumenten te inspireren meer groenen en fruit te eten.

Deze decemberactie past in de dit voorjaar aan het begin van de eerste lockdown gestarte campagne ‘Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit’.

De Decemberkalender 2020 legt elke dag een link naar gezonder eten. - foto: GFH/NAGF

De Decemberkalender 2020 legt elke dag een link naar gezonder eten. – foto: GFH/NAGF

Agf belangrijk onderdeel elke maaltijd

“Bij ieder product verwijzen we naar een recept. Dit kan een feestelijk recept zijn alvast voor de Kerst, maar het kan ook inspelen op andere dagen in december zoals Sinterklaas of Oudjaar. Op die manier willen we consumenten inspireren om groenten en fruit een belangrijk onderdeel te laten zijn van hun maaltijd op diverse momenten, iedere dag”, zegt Karin Bemelmans, coördinator van het NAGF.

Online database mooi platform

Alle recepten staan op Veggipedia, de online database over groenten en fruit, met feiten over voedingswaarde, bewaartips, beschikbaarheid én vele recepten. Met rond de 7500 views per dag is Veggipedia een mooi platform om consumenten te informeren en inspireren, stellen GroentenFruit Huis en NAGF. Alle recepten voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en bevatten een goede hoeveelheid groenten en fruit.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur
Meer over


Beheer