Doorgaan naar artikel

Eerste frambozen voor Oekraïne

Foto: Vidiphoto

Foto: Vidiphoto

De eerste frambozen van het seizoen hebben op Veiling Zaltbommel € 2.640 opgeleverd voor Oekraïne.

Primeurveilingen voor het goede doel behoren letterlijk en figuurlijk sinds mensenheugenis tot de folklore van het Nederlands veilingwezen. Daar ga Veiling Zaltbommel gisteren een actuele draai aan. De eerste Kwanza-frambozen van zachtfruitteler en veilingvoorzitter René Simons uit Haaren (N.-B.) werden voor € 1.320 geveild. Koper is fruitgroothandel Sebrechts uit België.

Van voor naar achter teler René Simons, Marja Klop van het lokale actiecomité en veilingdirecteur Gerard van den Anker kijken hoopvol naar de veilingklok in de afmijnzaal van Veiling Zaltbommel. - Foto: Vidiphoto

Van voor naar achter teler René Simons, Marja Klop van het lokale actiecomité en veilingdirecteur Gerard van den Anker kijken hoopvol naar de veilingklok in de afmijnzaal van Veiling Zaltbommel. – Foto: Vidiphoto

Verdubbeld door de veiling

Dit bedrag is door het veilingbestuur verdubbeld tot € 2.640 en komt ten goede aan de hulp voor Oekraïne. Met het geld wordt een plaatselijk initiatief van de protestantse gemeente (PKN) gesteund voor de aanschaf van hulpgoederen. Wat overblijft gaat naar Giro 555.

Latere oogst door dure energie

De oogst van de eerste kasframbozen is twaalf dagen later dan vorig jaar, omdat door de hoge energieprijzen de frambozen minder lang belicht worden. Er worden overigens hoge prijzen verwacht voor de vroege frambozen, omdat de oogsten in Zuid-Europa tegenvallen.

Beheer
WP Admin