Doorgaan naar artikel

Duurzaamheidsplannen Aldi hebben impact op AGF-schap

Poolse tomaten bij Aldi, voor Nederlands product moet een rood-wit-blauw vlaggetje komen. - Foto: Misset

Poolse tomaten bij Aldi, voor Nederlands product moet een rood-wit-blauw vlaggetje komen. - Foto: Misset

Aldi-Nord – met 492 winkels in Nederland – ontwikkelt het AGF-schap met duurzaamheidsdoelen.

Dat blijkt uit het Duurzaamheidsrapport over 2019 van de Noord-Duitse keten. Zo rolt Aldi voor eind 2021 het gebruik van nationale vlaggen uit op groenten- en fruitverpakkingen voor nationaal product. Dat betekent dat voor Nederlands product Nederlandse vlaggen op verpakkingen in Nederlandse winkels komen. Tegelijk moet eind 2023 minimaal 40% van de groenten en fruit onverpakt zijn, blijkt uit het jaarverslag.

In Nederland verkoopt Aldi steeds meer soorten groente en fruit. Dat is in twee jaar gestegen van 104 naar 124 producten. In Duitsland telt dat AGF-shap 110 producten, blijkt uit de gegevens van Aldi Nord.

Regionaal product

Aldi wil ook in Nederland een regionaal groente- en fruitlijn invoeren. Dat is in 2019 al ingevoerd in de Duitse winkels. Wanneer dat in Nederland wordt doorgevoerd is niet vermeld.

Ook wil Aldi bij haar groente- en fruitafdeling alle plastic vellen uit de dozen en kisten verbannen voor eind 2021 en mogen per diezelfde termijn alleen nog promoties in de winkel plaatsvinden voor gezonde voeding.

PlanetProof-appels. Het is Aldi niet gelukt begin dit jaar alle groente en fruit uit Nederland PlanetProof in te kopen. - Foto: Misset

PlanetProof-appels. Het is Aldi niet gelukt begin dit jaar alle groente en fruit uit Nederland PlanetProof in te kopen. – Foto: Misset

PlanetProof en GRASP niet 100%

Het is Aldi niet gelukt vóór 2020 alle Nederlandse groente en fruit PlanetProof in te kopen. Ook andere Nederlandse ketens haalden dat doel niet begin dit jaar. Dit jaar verwacht Aldi dat doel wel te halen. Dat geldt alleen voor haar Nederlandse winkels. Ook is het Aldi niet gelukt alle groente en fruit in al haar internationale winkels in te kopen met een sociaal keurmerk, zoals GRASP. Veel Nederlandse telers hebben dit keurmerk al wel gehaald.

Beheer
WP Admin