Doorgaan naar artikel

Curator trekt hoger beroep in zaak erven Hartman in

De gerechtelijke procedure tussen de erven van oud-teler Hartman en de curator van het failliete teeltbedrijf is gestopt.

Dat blijkt uit het laatste rapport van curator Hillie Lunter. Zij heeft het hoger beroep tegen de erven van oud-teler Hartman stopgezet. De curator voerde de procedure door namens de vorige eigenaar (The Fruit Farm).

Afgelopen zomer kondigde ze het hoger beroep nog aan tegen de uitspraak afgelopen najaar. De rechter oordeelde toen dat oud-ondernemer Hartman niet roekeloos of frauduleus gehandeld had en zo dus niet het faillissement had veroorzaakt. Die uitspraak blijft daardoor nu staan. Rabobank is de belangrijkste schuldeiser in het faillissement.

Andere rechtszaken

Ook in een parallelle zaak heeft de curator hoger beroep ingetrokken nadat een betaling is gedaan in de boedel voor een bijdrage aan de exploitatie van één van de teeltlocaties.

Wat deze wending betekent in een andere rechtszaak tussen The Fruit Farm en de erven Hartman over het niet voldoen van de overnamesom in 2017, is niet duidelijk. Dat zijn verschillende juridische procedures.

Onderzoek Belastingdienst

Uit het verslag blijkt verder dat de curator nu betalingen ontvangt voor in 2017 geleverde tomaten en paprika’s. Daarvoor staat nog ruim € 200.000 aan facturen open. Ook heeft de Belastingdienst aangekondigd een boekenonderzoek te willen doen. De curator heeft daarin een rol.

Lees meer berichten over de Hartman-zaak

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin