Courgettespaghetti en bloemkoolrijst winnen van boerenkoolburger

23-03-2017 | Laatste update op 29-08 | |
Foto: Mybusinessmedia
Foto: Mybusinessmedia

Albert Heijn/Koninklijke Vezet heeft met de producten courgettespaghetti, bloemkoolrijst en broccolirijst de Jaarprijs Goede Voeding 2017 gewonnen. Het product kreeg zowel de meeste stemmen van de publieksjury als van de vakjury. De boerenkoolburger van Jumbo behoorde eveneens tot de genomineerden. Jumbo kreeg wel de prijs voor Innovatie Lab.

Een alternatief voor rijst of pasta, gemaakt van groente, bedoeld om te roerbakken of om op andere manieren in een maaltijd te gebruiken. Met deze producten wordt het volgens de vakjury makkelijker gemaakt om meer groente te eten. Ook bieden de producten extra keuze voor mensen die minder energie in de vorm van koolhydraten willen of mogen binnenkrijgen.

Boost Dutch Health

Juryvoorzitter Frans Kok reikte de prijs aan een vertegenwoordiger van Albert Heijn uit tijdens het Food Future Event 23 maart 2017 in 1931 in Den Bosch. Behalve de Jaarprijs werd de Boost Dutch Health trofee uitgereikt. Deze is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan een gezondere Nederlandse samenleving.

Jumbo Innovatie Lab

Er waren zes inzendingen en de vakjury koos Jumbo Innovatie Lab als winnaar. Supermarkt Jumbo stimuleert huismerkproducenten om gezondere producten te maken wat volgens de vakjury een grote impact kan hebben op de gezonde keuze door de consument.

Grote impact op voedingspatroon

Over het winnende product van de Jaarprijs zegt de vakjury: ‘Als deze productlijn helder kan worden neergezet, waarbij consumenten kunnen zien hoe deze producten bedoeld zijn om te gebruiken, en ze ruim gelegenheid krijgen om te proeven, heeft het de potentie om een grote impact te hebben op het Nederlandse voedingspatroon.’

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over


Beheer