‘Claim tegen renteswaps kan nu anoniem’

28-04-2015 | Laatste update op 24-08 | |
‘Claim tegen renteswaps kan nu anoniem’

Ondernemers die schade hebben geleden door te dure en risicovolle renteswaps kunnen per direct anoniem een claim tegen banken indienen.

Dat meldde MKB-claim, een bedrijf dat naar eigen zeggen al duizenden gedupeerden via schikkingen en procedures heeft geholpen. Onder de getroffenen zijn ook veel agrariërs die zich met een renteswap wilden indekken tegen een stijgende rente.

Om er zeker van te zijn dat banken de ondernemers die een claim tegen ze indienen niet gaan tegenwerken, bijvoorbeeld door de kredietkraan dicht te draaien, heeft MKB-claim een speciale stichting opgericht die de banken collectief aanpakt. Mkb’ers die een claim indienen kunnen zich anoniem aansluiten bij de stichting. De anonimiteit wordt gegarandeerd doordat de aanmeldprocedure via een notaris loopt.

Banken verkochten renteswaps als een product waarmee de rente op een lening kon worden vastgezet. Wat ze er volgens gedupeerden niet bij vertelden, is dat renteswaps bij een dalende rente een negatieve waarde opbouwen. Daardoor moeten bedrijven enorme boetes betalen als ze van de lening en renteswap af willen.

ANP Algemeen Nederlands Persbureau
Meer over


Beheer