Doorgaan naar artikel

Cerescon BV in staat van faillissement verklaard

De drie telers die eigenaar zijn van een Sparter kunnen slechts afwachten waar de afhandeling van het faillissementsproces toe leidt. - Foto: Stan Verstegen

De drie telers die eigenaar zijn van een Sparter kunnen slechts afwachten waar de afhandeling van het faillissementsproces toe leidt. - Foto: Stan Verstegen

Cerescon BV, producent van de eerste selectieve aspergeoogstmachine, is in staat van faillissement verklaard. Curator Versantvoort is aangesteld om het faillissementsproces te begeleiden met een doorstart als ultieme optie.

De drie Nederlandse telers die eigenaar zijn van een Sparter kunnen slechts afwachten waar de afhandeling van het faillissementsproces door curator mr. M.J.L. Versantvoort toe leidt. Mogelijk wordt er een overnamekandidaat gevonden die de ontwikkeling van de Sparter wil overnemen, mogelijk blijft het bij een oplossing voor ondersteuning en onderhoud van de selectieve oogstmachine.

“Verder behoren alle opties die tussen deze twee uitersten liggen tot de mogelijkheden. Uiteraard werken we samen met de curator aan een zo goed mogelijke oplossing voor de betreffende telers en natuurlijk ook voor onze vijftien medewerkers. Zeker is wel dat voor Cerescon BV het doek nu definitief gevallen is”, geeft directeur Denick Murraij aan.

De vijftien medewerkers van Cerescon zijn de komende dagen bezig om lopende zaken af te ronden. De hoop van Murraij is dat er een overnamekandidaat gevonden wordt die, in welke vorm dan ook, het ontwikkelingsproces van de Sparter wil continueren. “De markt vraagt om een dergelijk product en de huidige klanten zoeken een oplossing. Het zou heel erg zonde zijn als nu zou blijken dat er definitief een einde komt aan al die jaren dat we gewerkt hebben aan de ontwikkeling van de eerste selectieve aspergeoogstmachine.”

Op 18 mei vroeg Cerescon surseance van betaling aan, in de hoop op korte termijn nog nieuwe investeerders te vinden om een faillissement te voorkomen.

Beheer
WP Admin