Doorgaan naar artikel

Brabant wil regeling zonnepanelen inzetten als steun aan tuinders

De provincie Noord-Brabant wil een pakket maatregelen voorbereiden om tuinders en boeren met extreme weerschade te steunen.

De provincie denkt niet aan directe financiële steun, maar wil met het slim inzetten van bestaande regelingen bedrijven helpen. Een voorbeeld hiervan is een combinatie van het herstellen van daken bij bedrijven en particulieren met het plaatsen van zonnepanelen. De commissaris van de Koning Van de Donk heeft contact gezocht met de regering voor een mogelijke inwerkingtreding voor deze regio van de Wet tegemoetkoming schade bij rampen.

Bij het bezoek aan een tuinder en een melkveehouder in Someren constateerden Van de Donk en Spierings dat de hagelstorm een echte ramp is voor de betrokkenen. Het voortbestaan van deze en andere ondernemingen, ook buiten de landbouw, komt in gevaar.

‘Geen ramp’

Woensdag stelde staatssecretaris Martijn van Dam dat de bedrijven niet voor rampensteun in aanmerking komen. Wel beloofde hij zich in te zetten voor een pakket maatregelen met gebruikelijke instrumenten als garantieregeling, maar ook het inzetten van deeltijd WW voor getroffen bedrijven om de medewerkers te behouden voor het bedrijf. Ook de banken hebben toegezegd

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin