Doorgaan naar artikel

Brabant: enkele kassen met hagelschade saneren of verplaatsen

De provincie Noord-Brabant voert met enkele solitaire glastuinbouwbedrijven met schade na de ijsstorm in juni gesprekken over het mogelijk saneren of verplaatsen van het bedrijf.

Brabant heeft ook gesproken met tuinders in Asten om het herstel van de kassen te laten samenvallen met herstructurering, maar dat is niet van de grond gekomen, stelt een woordvoerder. “Dat moment is voorbij. Verzekeraars en ondernemers wilden snel operationeel zijn en hebben het herstel van de kassen snel ingezet. Dat proces van verkaveling dat wij wilden, bleek te langlopend te zijn.”

Noord-Brabant maakte op 15 juli bekend te willen kijken naar zo’n herstructurering in Asten, om het gebied te moderniseren en te verduurzamen, maar in Asten werd in september verbaasd gereageerd op deze plannen. Wethouder ruimtelijke ordening Theo Martens zei toen geen bedrijf te kennen die zou willen stoppen in Asten. “Bovendien wordt er al volop glas gezet bij tuinders. Die hebben geen keuze. Verzekeraars bepalen feitelijk de keuzes samen met de bank. Ik ken een teler van 66 die wil stoppen, maar toch laat beglazen omdat de verzekering anders niet uitkeert en hij zo zijn waarde beschermt.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin