Doorgaan naar artikel

Boegbeeld tuinbouw Hermans met Kamp naar Iran

Minister Henk Kamp<br /><em>Foto: ANP </em>

Minister Henk Kamp<br /><em>Foto: ANP </em>

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) gaat met 45 bedrijven voor een handelsbezoek naar Iran. Met boegbeeld Loek Hermans leidt Kamp een bedrijvenmissie naar Teheran en productiegebied Shiraz.

De handelsmissie van 7 tot en met 10 mei staat in het teken van het versterken van de economische relaties na verlichting van de internationale sancties begin dit jaar.Het is het tweede bezoek van Kamp aan Iran in een half jaar tijd. “Met bijna 80 miljoen, veelal goed opgeleide en relatief jonge mensen geldt Iran als een groeimarkt met grote economische potentie. Zeker nu de sanctieverlichting een feit is, liggen er mogelijkheden voor het Nederlands bedrijfsleven om innovatieve producten, diensten en expertise aan te bieden waar de Iraniërs van kunnen profiteren. Deze nieuwe handelsmissie met 45 bedrijven biedt een uitgelezen kans om de economische banden tussen Nederland en Iran verder aan te halen”, aldus Kamp voor het bezoek.

Behoefte aan Nederlandse expertise

Volgens Kamp is er in Iran veel behoefte aan Nederlandse expertise op het gebied van onder meer infrastructuur, transport en logistiek, land- en tuinbouw en de petrochemische industrie.

Tijdens de handelsmissie spreekt minister Kamp ook met drie ministers over het stapsgewijze herstel van de wederzijdse betrekkingen en de mogelijkheden voor economische samenwerking.

Belangstelling voor samenwerking land- en tuinbouw

Er is wederzijds veel belangstelling voor samenwerking en handel op het gebied van land- en tuinbouw en voedselproductie. Tijdens het bezoek zal minister Kamp samen met Loek Hermans, boegbeeld van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, een bedrijvenmissie leiden in Teheran en Shiraz. De zuidelijke stad Shiraz ligt in een regio met een grote land- en tuinbouwsector. Het droge klimaat vormt hier een uitdaging. De kennis en innovatieve oplossingen van Nederlandse agrarische bedrijven en kennisinstellingen kunnen daar een positieve bijdrage aan leveren volgens het Ministerie.

Delen

Image
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin