Doorgaan naar artikel

Blue Radix wint GreenTech Innovation Award 2024

De Crop Controller van Blue Radix is op de internationale tuinbouwbeurs GreenTech uitgeroepen tot winnende innovatie.

Daarnaast ontving Koppert’s Digital Assistant de Concept Award. Jury-voorzitter Egon Janssen onderbouwt de jury-keuze: “Artificial Intelligence en data science ontwikkelen zich echt snel. De winnaars laten zien dat de nieuwe technologie de duurzaamheid kan helpen verbeteren en arbeidstekorten verminderen.”

Besparen op management met AI

Crop Contoller van Blue Radix is een geavanceerd AI-systeem met geïntegreerde autonome klimaat- en irrigatiesturing. AI vervangt dit management, dat normaal 80% van het klimaatcomputerwerk vraagt. Juist de combinatie van klimaat- en waterbeheersing betekent volgens Janssen een belangrijke stap richting autonoom aangestuurde kassen.

ChatGPT-achtige vraagbaak

De Digital Assistant van Koppert maakt informatie rond geïntegreerde bestrijding laagdrempelig toegankelijk met een ChatGPT-achtige vraagfunctie. Telers kunnen een vraag over IPM intypen, en krijgen dan een antwoord, al dan niet na ondersteunende vervolgvragen van de computer. Volgens Janssen kan dit initiatief een grote bijdrage leveren aan het vergroten van het kennisniveau van telers.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin