Doorgaan naar artikel

‘Blik op de tijd in een bakje van 125 gram’

Blauwe bessen in hersluitbaar bakje. Handig voor onderweg. - Foto: Nature's Pride premium

Blauwe bessen in hersluitbaar bakje. Handig voor onderweg. - Foto: Nature's Pride

Nature’s Pride lanceert, samen met de Noren en de Italianen, een nieuwe doseerverpakking voor blauwe bessen.

Ik moet er langs zijn gelopen. Maar ja, je kunt niet alles zien op die waanzinnig grote Fruit Logistica. Zeker niet een innovatie die hem zit in een zó klein hoekje. Dat is het hoekje van die blauwebessenverpakking dat je kunt openklappen om er precies genoeg blauwe bessen uit te laten vallen.

‘iedereen weet hoe makkelijk zo’n deksel losschiet’

Onhandig

Zeker na afgelopen zaterdag zeg ik: handig. Ik deed toen aan het einde van de middag boodschappen bij de Jumbo. Ik kocht er een bakje blauwe bessen, met ouderwets deksel dat op de 4 hoeken op het bakje zit vastgeklemd. Maar iedereen weet hoe makkelijk zo’n deksel losschiet als je het bakje in je boodschappentas doet. Zeker aan het einde van een lange zaterdagmiddag. Al mijn losse blauwe bessen rolden dus weer eens, tussen de overige boodschappen door, de diepte van mijn tas in.

‘Het bakje is goed stapelbaar’

Ook handig achter het stuur?

Overigens moet ik nog zien hoe handig de nieuwe doseerverpakking voor blauwe bessen is om open en dicht te doen terwijl je aan het autorijden bent. Maar in de trein, of als je niet zelf aan het sturen bent, of op kantoor achter de computer zal dit zeker handig en dus consumptiebevorderend zijn.

En schijnbaar ook niet onpraktisch voor de tuinder of voor de winkelier. Want het bakje is goed stapelbaar, wat ‘een efficiënte schappresentatie en palletbelading mogelijk maakt’.

Globalisering in een bakje

En nog een constatering die mij uit het persbericht opvalt: de ontwikkeling van dit zo op het oog toch vrij bescheiden bakje is dus een samenwerking tussen een Nederlands handelsbedrijf, een Noorse agf-distributeur en een Italiaans verpakkingsbedrijf. En reken maar dat de blauwe bessen op dit moment uit nog een víerde land komen. Globalisering per 125 gram verpakt.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin