Doorgaan naar artikel

‘Blauwe bes in beweging’

Na een opname van 8 weken in het ziekenhuis ben ik weer thuis.

Zoals u in de vorige column van Hay kon lezen zag het er vanwege een hersenaandoening even niet best uit. En alles is nog steeds wel erg vermoeiend Daarom moet ik op tijd rust nemen. Wat ik dus ook geregeld en tijdig doe.

Eerste plukkers

Maar natuurlijk heb ik dan altijd nog energie genoeg om van de nu volop kleurende blauwe bessen te genieten. De eerste plukkers staan al in de velden. Door het mooie weer krijgen de bessen nu een heerlijke, zoete smaak. De vooruitzichten voor dit nieuwe seizoen zijn daarmee uitstekend.

Op 18 juni hebben we dat nieuwe blauwebessenseizoen officieel geopend vanuit het Platform Blauwe Bes en promotiecampagne Simply The Bes. Dat deden we met een mooie bijeenkomst in het sportcomplex Papendal bij Arnhem. Hier worden jeugdige sporters opgeleid tot olympische deelnemers.

Door het mooie weer krijgen de bessen een heerlijke, zoete smaak

In teken van topsport

De bijeenkomst stond dan ook deels in het teken van topsport. In de ochtenduren was er een interessante rondleiding over het complex. ’s Middags waren er verschillende sprekers, waaronder Lisa Dreesens. Zij is een langeafstandzwemster die door ons Blauwe Bessen Platform gesponsord wordt. Lisa gaat begin september Het Kanaal overzwemmen, vanuit Dover naar Calais. Dit is een afstand van 35 kilometer. Maar door stromingen en de hier zeer drukke scheepvaart zal zij waarschijnlijk wel 55 kilometer moeten zwemmen.

De kok van Papendal stond naast Lisa ook op de lijst van sprekers, over hoe gezonde voeding onmisbaar is voor elke sportprestatie. En over gezonde voeding in combinatie met blauwe bessen.

Boordevol inspiratie

De blauwe bes is behalve ‘bes’ gezond natuurlijk ook ‘bes’ lekker en zit boordevol inspiratie. Dat gaan we met de hele blauwebessensector nog eens uitdragen samen met de NFO op de Fruitigste Zachtfruitdagen op 13 en 14 juli. Op deze dagen zijn 10 blauwebessenbedrijven in Nederland geopend. Hier kun je rondleidingen krijgen en met al je vragen terecht. Maar zeker blauwe bessen kopen!

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Margareth Geurts

blauwebessenteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin