Doorgaan naar artikel

Bikl Foods zet in op reststromen groente

Bikl Pickles werd drie geleden gelanceerd tijdens de Horecava. Het bedrijf Bikl Foods levert deze gefermenteerde augurken aan de foodservice en e-retail. Mede-eigenaar Arend van den Berg ziet volop mogelijkheden in de productie van gefermenteerde groente.

Naast augurken ziet Van den Berg nog veel andere mogelijkheden. “Denk bijvoorbeeld aan gefermenteerde spitskool, bloemkool, rode kool, rode ui en rode peper. Daarbij willen we onder meer inzetten op reststromen. Vaak komt de oogst in golven van het land, waardoor het aanbod soms groter is dan de behoefte van de retail en industrie. Door deze reststroom te fermenteren, zorgen we ervoor dat de groente langer bewaard kunnen blijven.”

Momenteel hebben we meerdere offertes lopen, onder meer op het gebied van gefermenteerde rode peper, komkommer en rode kool

Van den Berg verwacht vanaf maart de eerste niet-augurkproducten te verwerken. “We hebben momenteel verschillende offertes lopen, onder meer op het gebied van gefermenteerde rode peper, komkommer en rode kool.” De processen zijn vergelijkbaar met die van augurk. “Alleen heb je te maken met het verschil tussen koude en warme opgiet. Rode ui heeft vanwege bacteriologische risico’s een hete opgiet nodig, terwijl veel andere groente dat niet hebben.”

Ga voor het complete interview naar Food&Agribusiness.nl: Bikl Foods ziet grote kansen in gefermenteerde groente

Share this

Wendy Noordzij
Wendy Noordzij

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin