Wouter Moerman werkt al naar het einde van de teelt toe met het grove vleestomatenras Foronti en het fijnere ras Kanavaro. Eind augustus gaat de kop eruit en in de laatste week van oktober worden de laatste tomaten geplukt. “Als je langer doorgaat valt de meerproductie tegen. Je hebt twee trossen meer maar moet er vijf weken langer voor stoken.” Ook markttechnisch vindt hij vroeger stoppen een voordeel. “We hebben deels leveringsafspraken die eind oktober aflopen. Er zijn bij de onbelichte teelt niet veel telers die zo vroeg leeg gaan. De prijzen zijn meestal beter dan half november. En teelttechnisch is het erg plezierig want alle vruchten groeien nu nog goed uit. Voor het zwellen hebben ze licht nodig.”
‘Bij heet weer prikt Macrolophus eerder de vruchten aan’
Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit
Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.
Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang
Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen
Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten
Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Peter Visser
Wekelijks up-to-date
Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.
Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers