Doorgaan naar artikel

Bietentelers trekken op naar Amsterdam

Gastronomisch driegangenmenu met rode biet in de hoofdrol. - foto: De Bietenclub premium

Gastronomisch driegangenmenu met rode biet in de hoofdrol. - foto: De Bietenclub

Wie nog trek heeft in rode biet moet opschieten: het Amsterdamse pop up restaurant Bar Bietstro R. de Rosa van de gezamenlijke Nederlandse bietentelers is alleen vandaag nog open.

Gisteren kookte de bekende tv-kok Estée Strooker voor het eerst in de ‘bietstro’ aan de Boomstraat nummer 41 in Amsterdam. Het pop up restaurant met een driegangenmenu waarin de rode biet de hoofdrol speelt, opende gisteren en sluit vanavond weer. Alles om de rode biet te promoten bij de hippe stedeling.

Campagne gezamenlijke bietentelers

Slechts 1 op de 3 mensen in Nederland eet biet, aldus een meting door marktonderzoeksbureau GfK in 2022. De gezamenlijke bietentelers van Nederland proberen daar sinds deze zomer verandering in aan te brengen. Want deze groente biedt de consument veel voordelen, onder meer op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. “Met zijn prachtige kleur en aardse smaak geeft deze gezonde krachtpatser ieder gerecht een verrassende twist”, aldus de campagne.

In het volledig vegetarische menu toont chef Estée, onder meer bekend van 24Kitchen en groot fan van lokale groenten, de mogelijkheden van de biet. Klassieke gerechten krijgen een bietentwist, van millefeuille van gedroogde bietenham tot bieten tarte tatin en bietenwinegums. Meer informatie is te krijgen via de Bietenclub.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin