BerryWorld verzamelt smaaksterren met vier rassen

16-06 | Laatste update op 14-09 | |
Europese topchefs volgen in de jury van het International Taste Institute een streng smaakprotocol. - Foto: ANP
Europese topchefs volgen in de jury van het International Taste Institute een streng smaakprotocol. - Foto: ANP

Vier zachtfruitrassen van BerryWorld zijn in de prijzen gevallen bij het International Taste Institute.

De winnende rassen zijn bramenras Midnight Blackberry en blauwe bes Eureka, die allebei drie sterren kregen, de Eves Delight-aardbei en frambozenras BerryWorld Jewel, allebei bekroond met twee sterren. BerryWorld is een wereldwijd zachtfruitbedrijf met vestigingen op alle continenten en in Europa in Nederland, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De rassen worden in Nederland geteeld door teeltbedrijven Beekers Berries in Made en Het Broek in Veghel.

Wereldwijd toonaangevende chefs

In de loop der jaren heeft het International Taste Institute met zijn jury van prestigieuze chef-koks (tv-chef Alan Coxon) en sommeliers (zoals de sommelier van het wereldberoemde Spaanse restaurant El Bulli) meer dan 20.000 producten van over de hele wereld beoordeeld, zowel vers als bewerkt, voedselproducten en drank. Een strenge smaakmethodologie maakt de Taste Awards met 1, 2 of 3 sterren tot een van de meest gerenommeerde onafhankelijke certificeringen ter wereld.

Ook tomaten in de prijzen

De rassen van BerryWorld waren de enige zachtfruitrassen die dit jaar sterren wisten te bemachtigen. In de lijst van bekroonde verse groente en fruit vielen verder de Adora-tomaat, ingediend door de Franse veredelaar Clause en de Angel Sweet, ingezonden door het Canadese teeltbedrijf Mastronardi (allebei met drie sterren beloond door de smaakprofs) en de Kumato-tomaatjes van Mastronard, die twee sterren haalden.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer