‘Andere opzet topsectorenbeleid tuinbouw’

04-01-2012 | Laatste update op 14-09 | |
‘Andere opzet topsectorenbeleid tuinbouw’

De Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF) wil met minister Verhagen praten over een andere invulling van het topsectorenbeleid.

Verhagen wil met dat beleid sterke sectoren verder ontwikkelen, waaronder tuinbouw en uitgangsmateriaal. De NVAF heeft de indruk dat het topsectorenbeleid is bedoeld om het bestaande systeem met productschappen overeind te houden. De NVAF vindt dat onbegrijpelijk na de stemming in de Tweede Kamer voor afschaffing. “Wij zien de noodzaak niet in van een topsectorenbeleid, maar als een topsectorenbeleid er moet komen, dan zonder het PT als incassobureau”, aldus woordvoerder Huub Tonies.

In een persbericht neemt NVAF LTO onder vuur. LTO en minister Verhagen vormen een blok om het bestaande systeem overeind te houden, stelt de NVAF. Een reactie van LTO Glaskracht dat een topsectorenbeleid zonder PT onmogelijk is, heeft tot veel reacties van NVAF-leden geleid”, stelt Tonies.

De organisatie NVAF voelt zich tegengewerkt door ambtenaren. De organisatie is nooit als serieuze gesprekspartner gezien door ambtenaren en ministers, stelt ze. “Na de stemming in de Tweede Kamer verwachten we wel snel tot een overleg met Verhagen te komen.” Vorige week deed NVAF het verzoek voor een gesprek met Verhagen.

Bron: Boerderij Vandaag – Auteur: Jeroen Verheul

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer