Doorgaan naar artikel

‘Alweer met regenhaspels in de weer’

Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

“De eerste 5 partijen venkel zijn geplant”, vertelt Peer Schraven van Compliment uit Uden op 16 april.

Ten opzichte van vorig jaar staan de gewassen er goed bij. “Toen hadden de planten een mindere start, maar kregen we half maart langdurige strenge nachtvorst, waarvan de planten flink te lijden hadden. Nu heeft het een beetje gevroren en hebben de planten daar zeker geen schade door opgelopen. Sterker nog, de ontwikkeling is goed en met de oplopende (nacht)temperaturen en het lengen van de dagen gaat het alleen maar beter.”

Beregenen nodig

Het ras is Solaris, in 4-centimeter perspotten. Beregenen was in Noordoost-Brabant al wel noodzakelijk. “Direct na het planten en nog een keer over het vliesdoek heen hebben we ze beregend, telkens met 15 millimeter.” Datzelfde geldt voor de bleekselderij die Compliment inmiddels ook weer aan het planten is. “We zijn dus alweer vroeg in de weer met de regenhaspels, maar dat is hier ook echt wel nodig.”

Eerste oogst

Van het voorgenomen wekelijkse plantschema is tot op heden niet afgeweken. De verwachting is dat het vliesdoek tot aan de oogst kan blijven liggen, omdat de herbicide toepassing direct na het planten goed heeft uitgepakt en de planten na de bekalking in februari en de basisbemesting met patentkali prima groeien. De eerste oogst verwacht Schraven in de derde week van mei.

Auteur Stan Verstegen

Beheer
WP Admin